Marie höll hela vägen

Publicerat: 2023-07-19 - 15:30 - Skrivet av Martin Söderberg

Om någon trodde att Marie Hallel från Hills i Göteborg skulle svikta för trycket från sina motspelare i den sista ronden så hade de helt fel. Ett avslutande par och ytterligare fyra poäng satte punkt för en fantastisk rond på 43 poäng och totalt 83 poäng i årets HIO-final på Hooks GK.

- Golf är ett sätt för mig att motionera. Det här var något helt annat. Helt plötsligt skulle jag ha koll på mina slag också, sa Marie vid prisutdelningen och fyllde på med stor tacksamhet till sina medspelare som inspirerat henne.

Marie var riktigt het på greenerna och chockade både sig själv och medspelarna med sin fina score.

Marie Hallel med HIO-mästarpokalen.//Foto: Martin Söderberg.

På andra plats kom ytterligare en Göteborgare, Jonas Hansen från Partille GK. Trea var Javier Lopez från Huvudstadens GK.

Vinnare av scr-priset blev Håkan Axling från Linköpings GK som aldrig blev riktigt utmanad av Ulrich Hallor från Ale GK som inför sista ronden bara var ett slag efter. Håkans vinnarscore blev 149 (+5).

Ulrich kunde dock glädja sig över att vinna närmast flagg priset då han satte upp sin järn 9:a 99 cm från hål på Parkbanans femte hål.


Scr priset vanns av Håkan Axling, Linköpings GK.//Foto: Martin Söderberg.

Det var andra året som HIO-finalen spelades på Hooks GK. I år var banorna i fantastiskt skick och trots en del regn under inspelsdagen så var det inget problem med vattensamlingar.

Närmast på tur för HIO-klubbens medlemmar är en semifinal på Bollnäs GK den 4 september. Sista veckan i september går en semifinal på Falkenbergs GK och dagen efter på Läckö GK.

 

Resultat HIO-finalen 2023

 

Bilder från HIO-finalen 2023-07-17--19