Information till Golfklubbar

Sedan 2004 har Svenska Golfförbundet en officiell HIO-klubb. Medlemmar i klubben är alla golfspelare som gjort en godkänd HIO eller Albatross någonstans i världen under tiden de varit med i en svensk golfklubb som tillhör Svenska Golfförbundet. Även gäster från andra förbund som gjort HIO på en svensk golfbana har rätt till medlemskap.

Det är ingen kostnad förknippad med att vara medlem i HIO-klubben.

HIO-klubben administreras i överenskommelse med Svenska Golfförbundet av Martin Söderberg, PGA-professional.

Som medlem i HIO-klubben har man rätt att bära den officiella HIO-nålen som går att beställa på HIO-klubbens hemsida.

På hemsidan, www.golf.se/hio eller www.hioklubben.se kan alla som vill, registrera sin bedrift. Där finns i dagsläget (30 augusti 2023) 46015 registrerade HIO:s och Albatrosser. Det registreras mellan 1600 och 2000 HIO:s och Albatrosser årligen.

I samband med att en HIO registreras går en e-post till spelarens hemmaklubb samt den klubb HIO:n är gjord på. Om ni som klubb är tveksamma till om det är en korrekt registrerad HIO är vi tacksamma om ni kontaktar oss på info@hioklubben.se.

Golfklubben e-postas även då och då med annan information från HIO-klubben.

Komplettera historiken
Databasen är ganska korrekt för de senaste 20 åren, men HIO:s längre tillbaks i tiden saknar vi många av. Några klubbar har matat in HIO:s från sina HIO-tavlor eller annan dokumentation och det tycker vi är väldigt roligt. Har ni möjlighet att göra det uppskattar vi det mycket.

HIO-tävlingar
Varje år spelas det en HIO-final. Dit kvalar finalister via semifinaler året innan på olika golfbanor runt om i Sverige. Oavsett när man gjort sin HIO eller om man varit med i tidigare HIO-semifinaler får man vara med.

HIO-registreringar på din egen Golfklubbs hemsida
Det är enkelt att hitta registrerade HIO:s på HIO-klubbens hemsida. Men vill ni ha alla registrerade HIO:s av medlemmar i er klubb samt HIO:s gjorda på er klubb presenterade på er egen hemsida kan även detta ordnas mot en mindre administrativ avgift.

För klubbar som har Golfinity från dizparc Halmstad AB, ingår tjänsten att visa registrerade HIO:s utan extra avgift.

Kontakta info@hioklubben.se för mer information.