Dags för HIO-finalen 2023

Publicerat: 2023-07-18 - 11:49 - Skrivet av Martin Söderberg

Vädret på Hooks golfklubb på inspelsdagen var prövande med en blandning av regn, åska men även en stunds sol. Första ronden som spelas på tisdagen lovar bättre väder för de elva förväntansfulla finalisterna.

Rond ett spelas på den erkänt trixiga skogsbanan där några av finalisterna har erfarenhet från förra årets final då de också kvalat in till finalspelet. Javier Lopez exempelvis spelar sin tredje final och har även en seger i bagaget från 2019.
Det tog Javier tre tredjeplatser i semifinalspelet innan han 2018 äntligen tog sig till sin första final.

Att utse någon favorit till slutsegern är svårt då tävlingen spelas över 36 håls poängbogey. Det är som alltid den aktuella formen i förhållande till sin hcp som blir avgörande.

Om det alltid utdelade scratchpriset finns det i alla fall några favoriter. Det är Anna Lundin från Ågesta och Håkan Axling från Linköping som gäller som lågoddsare med Ulrich Hallor från Ale GK som utmanare.

Ulrich är under HIO-klubbens 22-åriga historia den första att direktkvalificera sig till finalen genom att göra en HIO under en av semi- eller finalerna. Ulrich lyckades med konststycket under förra årets final på Hooks GK då han på Parkbanans 17:e hål slog bollen utan studs rakt i hålet inför en häpen tävlingsledare, Martin Söderberg.
Här kan du följa resultaten.