Marie Hallel imponerar under första ronden

Publicerat: 2023-07-19 - 07:28 - Skrivet av Martin Söderberg

- Ledarboll, vad är det? Marie Hallel från Hills i Göteborg fick snabbt svaret när hon insåg att hon som ledare av HIO-finalen 2023 på Hooks GK skulle gå ut i ledarbollen vid den avslutande ronden på onsdagen. Ovan vid situationen men inspirerad av sina medspelare varvade Marie fyrpoängare och trepoängare med mindre lyckade resultat under första finalronden som spelades på Skogsbanan.

Med sina 40 poäng skuggas Marie av Ulrich Hallor från Ale som inledde starkt med att gå första nio hålen på två under par (24 p) med en något sämre avslutning som resulterade i 39 poäng.
Ulrich som besvärats av sviterna efter en handoperation under våren visade inledningsvis inga tecken på detta.

- Det har varit jobbigt att komma igen och min hcp har gått upp. Men nu äntligen känner jag inte av skadan nämnvärt, sa Ulrich efter ronden.

Marie och Ulrich spelade tillsammans under tisdagen och får göra det även i ledarbollen de avslutande 18 hålen på Parkbanan. Med i bollen är även Jonas Hansen från Partille som efter en skakig inledning kom igen fint och slutade på 36 poäng.


Marie Hallel och Ulrich Hallor spelar i ledarbollen.//Foto: Martin Söderberg

I scratchtävlingen blir det en uppgörelse mellan storfavoriten och ledande Håkan Axling från Linköping som hade 75 slag före Ulrichs 76 slag och Anna Lundin från Ågesta som inledde med 78 slag.

- Parkbanan passar mig bättre, varnade Håkan sina motståndare med att säga inför sista ronden.


Håkan Axling leder scratch tävlingen.//Foto: Martin Söderberg

Resultat dag 1