Alla finalister utsedda efter fin dag på Tjörns GK

Publicerat: 2021-09-30 - 12:00 - Skrivet av Martin Söderberg

Trots ett riktigt skyfall natten till tisdagen så lyckades banpersonalen på Tjörns GK få till en fantastisk bana till årets sista HIO-semifinal. Deltagarna bjöds på tät dimma på morgonen och strålande solsken på eftermiddagen.

Hon lyckades igen; Rose-Marie Lundberg från Hills GK har vunnit HIO-finalen två gånger och nu är hon kvalad till ytterligare en final efter en strålande runda på 39 poäng. 
- Verkar som om tävlingshornen växer ut när det drar ihop sig till HIO-semifinaler, sa Rose-Marie när hon tagit emot första priset i A-klassen.

- Men jag har också tränat hårt, är nog uppe i 130 ronder i år, avslöjade Rose-Marie som sedan drygt ett år ägnar mer tid på golfbanan än tidigare då hon gått i pension.

Inte helt oväntat vann Björn Olsson från Hooks GK Scr-klassen med 29 poäng. Björn som hade lägst hcp i startfältet vann med flera poängs marginal men det var på håret att han var med.
- Jag gjorde min första HIO för bara två veckor sedan och följde upp den med en andra HIO dagen efter. Så det var klart jag skulle anmäla mig till den här tävlingen.

Björn blir nog att räkna med i finalen nästa sommar på Hooks GK då det är hans hemmaklubb.

Det gick inte att missta sig på Anita Bergmans glädje då hon kammade hem vinsten i B-klassen. Men det satt hårt inne. 39 poäng var hennes vinnarscore som hon delade med Linda LIndberg från hemmaklubben Tjörns GK. Men lägre hcp vägde till Anitas fördel.

Kanske gladast blev nog ändå Stefan Ankargren från Lyckorna GK som kom tvåa i A-klassen på 36 poäng. Eftersom han var bäste manlige golfare för dagen fick han beskedet om att han vunnit en finalplats först efter att B-klassen spelat färdigt.

Finalen spelas den 18 -20 juli sommaren 2022 medan nästa års semifinaler återigen spelas i slutet av september.
Välkomna åter!


Resultaten från Närmast/I hål-tävlingen:

Hål 2: Sven-Gunnar Jacobson Mjölkeröds Golfklubb 3,82 m
Hål 5: Inger Falk Forsgårdens Golfklubb 1,52 m
Hål 6: Göran Boij Albatross Golfklubb 2,38 m
Hål 10: Nancy Persson Herrljunga Golfklubb 2,88 m
Hål 16: Peter Fridolf Onsjö Golfklubb 2,70 m


Resultat från HIO-semifinalen på Tjörns GK 2021-09-29:

Bilder från HIO-semifinalen på Tjörns GK 2021-09-29