Men vi hade i alla fall fint väder...

När frosten lämnat marken av den värmande solen så sken 76 förväntansfulla ansikten upp. Inte på många år har en HIO-semifinal på västkusten bjudit på så fantastiskt väder. Men för många blev det en kämpig dag ändå.

Tjörns Golfklubb bjuder på en tuff utmaning. Smala, men fina, fairways och ondulerade, ofta väldigt ondulerade, greener kan vara svåra att bemästra när tävlingsnerven gör sig påmind.

Tre-puttarna avlösta varandra ute på banan och av de 76 spelarna var det bara tre som lyckades gå på sin handicap.

i B-klassen kvalade Bernt Landström och Åsa Hedendahl, båda från Tjörns GK, in till finalen på Hooks Golfklubb nästa sommar. Bernt hade 38 poäng och Åsa 35 poäng.

A-klassen bjöd på mer dramatik där visserligen Leif Danielsson från Falkenberg vann på 37 poäng före Birger Hansson, Göteborgs GK, på 36 med ett hopp till trean Stefan Ankargren från Lyckorna som skrapade ihop 34 poäng.

Men fyran Pia Siebmanns var länge spänd på om hon skulle komma med som bästa dam.
- Jag var riktigt nervös innan jag förstod att jag vunnit en finalplats. Trodde säkert att Rose-Marie vunnit, sa en glad Pia Siebmanns efter prisutdelningen.

Finalplatsen är hennes tredje på raken. Och Rose-Marie som Pia talade om brukar ofta komma högt i resultatlistan och är dessutom den enda spelaren som blivit HIO-mästare två gånger. Men den här gången blev greenerna för svåra för Rose-Marie Lundberg från Hills.

De riktigt låga resultaten i scr-klassen uteblev den här gången. Men en delad första plats blev det för Tomas Davidsson och Ulrich Hallor på 25 poäng brutto. Båda kvalade därför in till finalen 2020.

Resultat närmast eller i hål-tävlingen:
Hål 2:
Lisbeth Bertilsson, Tjörns GK, 2.00 m.
Hål 5: Leif Sieurin, Köpings GK, 3,13 m.
Hål 6: Anders Eriksson, Hills GK, 1,01 m.
Hål 10: Tomas Davidsson, Jönköpings GK, 3,40 m.
Hål 16: Jarmo Kokki, Borås GK, 1,22 m.

» Resultat från HIO-semifinalen på Tjörns GK:

» Bilder från HIO-semifinalen på Tjörns GK


HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO