HIO-finalisterna med anhöriga och HIO-mästaren Javier Lopez.//Foto: Martin Söderberg

Storseger för Javier Lopez

Allt var bäddat för en spännande avslutning på HIO-finalen på Ombergs Golfresort på onsdagen. Men Javier Lopez från Lidingö (Huvudstadens GK) tog tidigt kommandot och vann med imponerande 77 poäng över 36 hål (35-42).

Resultaten var överlag mycket bra på den fantastiskt välskötta banan vid Ombergs fot. Knappt en gnutta vind och härligt solsken bjöd in till de fina resultaten.
Javier var glad över sin seger men sa vid sitt tacktal:

- Det var en seger att få komma hit till finalen och få umgås med så trevliga människor. Men det är klart att det är roligt att vara HIO-mästare också.

Joacim Lilliedahl från Högbo troddes av många ha chans att stå högst upp på pallen. För det hade han behövt gå sista varvet tre under par. Och det räckte inte hans 75 slag till. Men andra plats räckte det till.

Näst bäst för dagen var Pia Siebmanns från Jönköping med 36 poäng. Det förde henne upp till en tredje plats. Det var för övrigt hennes tredje HIO-final. Också det imponerar.

Marita Kallin från Falköping som var i delad ledning med Joacim efter första ronden tappade placeringar efter en 32 poängsrunda.

Resultat från närmast hål tävlingarna:
Hål 5: Joacim Lillidahl, Högbo GK, 89 cm
Hål 9: Daniel Pettersson, Lundsbrunns GK, 4,55 m
Hål 11: Gunnar Lundqvist, Skaftö GK, 7,62
Hål 13: Joacim Lilliedahl, Högbo GK, 4,33 m
Hål 15: Maria Rehn, Sölvesborgs GK, 4,57 m

Javier Lopez på 18:e green.//Foto: Martin Söderberg

Var finalen 2020 ska gå är inte helt klart ännu. Men klart är att semifinalerna går på Tjörns GK (19 sep), Araslövs GK (25 sep) och Upsala GK (30 sep).

» Slutresultat HIO-finalen 2019 på Ombergs Golfresort

» Bilder från HIO-finalen 2019


HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO