Inget regn i Båstad

Efter 650 mm regn sedan midsommar och flera dagar stängt i förra veckan var det länge osäkert om semifinalen på Båstad GK skulle bli av.
Men med lite tur och stor skicklighet från banpersonalen så blev det spel på gamla Båstadbanan som var hur bra som helst.

Och det var heller inga dåliga resultat. Bäst av alla spelade Peter Hörnstein från Gräppås som gick banan två över par. Med det resultatet vann han scr-klassen och kom tvåa i A-klassen.
Vann A-klassen gjorde hemmaspelaren Magnus Andersson som med 37 poäng var ensam om att spela bättre än sin hcp.

Det var en överhängande majoritet herrar med i A-klassen så bästa dam blev Pia Siebmanns från Jönköping först på 19:e plats. Och som bästa dam i klassen gav det en finalplats på Ombergs Golf Resort nästa sommar.
Det jublades kraftigt när det stod klart att hon tagit sig till final.

I B-klassen vann Johan Hemmingsson från Tobo med 36 poäng, ett före Ted Lindberg från Landskrona. Bästa dam, och även hon finalist, blev Ing-Britt Rinaldo-Andersson från Laholm. Det tog en stund för Ing-Britt att inse att hon också vunnit en finalplats.

De två bästa i varje klass går direkt till finalen samt scr-vinnaren och  skulle någon göra en HIO under en semifinal är det också direktkvalande.

Resterande semifinaler 2017 spelas på Gullbringa GCC den 20 september och på Åkersberga GK den 22 september.

Resultat närmast pinnen:
Hål 4: Leif Danielsson, Falkenbergs GK, 3,27 m
Hål 11: Peter Hörnstein, Gräppås GK, 1,40 m
Hål 14: Kenth Fast, Skinnarebo GCC, 1,50 m
Hål 17: Bengt Nilsson, Wittsjö GK och Pia Siebmanns, Jönköpings GK, båda 5,03 m

» Resultat HIO-semifnalen i Båstad 19 september


HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO