Glada innan ronden...//Foto: Martin Söderberg.

Ingen lek på Vidbynäs!

Sedan 2002 har de spelats 67 HIO-semifinaler och finaler och aldrig någonsin förr har en bana bitit ifrån som Vidbynäs Norra gjorde under torsdagen. Eller vad sägs om att en finalplats 2017 på PGA Sweden National kunde vinnas på 29 poäng!

- Fantastiskt trevlig bana men jag måste åka hit igen för att lära mig greenerna, menade vinnaren av SCR-klassen Anna Lundin från Ågesta som var ensam om att gå under 80 slag.

Anna höll för favoritskapet. Med lägst hcp av alla - 1,7 - vann hon SCR-priset med två slag före Pär Hietala från Orresta.

Pär kom in på 32 poäng i A-klassen och kom med det på en andra plats även där.

- Jag var nöjd med mitt spel i dag, det var tufft därute. Men att det skulle räcka till en andra plats var väldigt oväntat, sa Pär som med sin andra plats vunnit två platser till finalen 2017 efter sin seger på Frösåker tidigare i veckan.

Vann A-klassen gjorde Åsa Hansell från Haningestrand som hade dagens högsta poäng med sina 35.
Åsa imponerade vid sitt tacktal med att komma ihåg namn på medspelare, klubbpersonal och inte minst tävlingsledaren. Trevligt!

I B-klassen skedde det märkliga att Lars Svärd från Salem vann sin andra HIO-semifinal i rad. 38 poäng på Frösåker häromdagen räckte till seger men att 33 poäng på Vidbynäs skulle vara tillräckligt var förstås en överraskning.

- Så oväntat, men roligt att kunna överraska frugan med en resa till Skåne nästa sommar, strålade Lasse som tillsammans med Pär numer är historiska i HIO-final sammanhang.

Ingen spelare under de 15 år som semifinalerna spelats har tagit sig till final från två olika deltävlingar.

- Vad man vinner är en plats i finalen med allt vad det innebär med boende, golfspel och mat. Vinner man två platser så kan man ta med sig en kamrat, sambo eller äkta hälft som får delta i "anhörighetstävlingen" som alltid arrangeras i samband med finalspelet, berättar Martin Söderberg som varit tävlingsledare på varje HIO-semifinal och final sedan 2002.

Tommy Jernström från Tyresö kom på andra plats i B-klassen och bästa dam blev Åsa Sjöström Domeij från Öjestrand GC.

Finalisterna.//Foto: Martin Söderberg.

Resultat närmast-hål tävlingen:

Hål 3: Michael Lucic, Tyresö Golf, 40 cm
Hål 8: Karin Wolmefelt, Bro Hof Golf, 1,48 m
Hål 11: Anders Ekebjär, Husby GC Österhaninge, 60 cm
Hål 15: Fredrik Larsson, Vidbynäs Golf, 4,53 m
Hål 17: Peter Wallin, Vidbynäs Golf, 2,51 m

Dokument

» Alla deltagare
» Finalisterna

Resultat HIO-semifinalen på Vidbynäs Golf 22 september

» Klass A:

» Klass B:


HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO