HIO gjord på Skövde Golfklubb

Info om slaget
BERTIL SVEGREUS, från
Klubb: Skövde Golfklubb
Datum: 2003-09-11
Klubba: Järn 3
Bana: NORRA BANAN
Hål nummer: 1
Par: 3
Längd: 105

BERTIL SVEGREUS slog slaget!

Fick fin träff med järn 3:an. Från tee är hålet från röd bara 105 meter och man spelar i ordentlig uppförsbacke och ser därför inte koppen. Vi var 4 stycken som spelade ut och när alla var klara gick vi upp till green. På väg upp tänkte jag att den här gången måste jag ligga riktigt nära hål för så såg det ut nerifrån tee. Rätt längd, höjd och fart. När man som jag bara spelat golf i ett par månader är man skit nöjd när man hamnar på green på ett slag. Bollen har fn förmågan att flyga lite som den vill.
Väl uppe på green låg 3 bollar. En ca 2 meter hitom hålet och 2 bollar 7-8 meter bakom. Glad klev jag fram till närmaste bollen och började i tanken planera min putt.
Jag hör då hur en av mina medspelare säger att det är hans boll. Slokörad tittar jag på bollen noga och ser att det inte är min. De andra 2 medspelarna har hittat sina 2 på andra sidan hål.
Suck ! rakt ut sa jag vad jag tänkte...var fasen är min boll då.
Jag traskade iväg över green ut mot ruffen där jag besviken fick börja leta. De andra sa att det var konstigt för dom tyckte att min boll borde legat nära hål. Vad hjälpte dessa vänliga ord när jag tvingades ut i ruffen. Killen närmsat hål var lite tjatig om att min boll borde ligga där hans boll låg...han sa liksom på skoj att min kanske låg i koppen. Jag brydde mig inte ens om att kommentera det för jag kände att humöret dalat. Första hålet, första slaget och jag fick börja jakten på bättre hcp med att leta efter min boll ute i skogen.
Plötslig ropar killen...det ligger en boll i koppen ! vad har du för boll Bertil ?
Man är ju inte mer än människa så jag blev lite sur på honom för jag tyckte inte att det riktigt var läge för skämt...just nu, men jag slängde ur mig min märkning och då svarade han direkt _ då är det nog din boll som ligger i hålet.
Jag tog mig fram till koppen och tittade ner...där låg ju MIN boll.
De andra började jubla och klappa händerna och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga men det syntes nog att jag var glad.
Känslan av att ha gjort ett HIO kan nog mest beskrivas likt en rysning. Det kändes, det värmde och så förstås fick jag höra att alla förväntade sig champagne....
och det ska de få.

Vädret vid tillfället var:

Mitt emellan väder
Halvsoligt, lite molnigt
ingen vind och jag tror att
temperaturen låg på ca 15-17 grader
HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO