HIO gjord på Tjörns Golfklubb

Info om slaget
ULLA HULTÉN, från
Klubb: Tjörns Golfklubb
Datum: 2003-07-15
Klubba: I 8
Bana: TGK 18
Hål nummer: 5
Par: 3
Längd: 110

ULLA HULTÉN slog slaget!

Vi är tre golfande vänner, som sedan många år träffas och spelar på varandras banor. Nu var det dags att spela på Tjörns GK, som är Barbro Winblads hemmabana. Göta Håkansson från Lysegården GK var också med. Vi hade starttid kl 13.51.

Att det hade börjat regna var inte så roligt, men det var värre med åskan, som vi hörde på avstånd.

Då vi gick av green på 4:e hålet kunde vi dock packa undan paraply och regnkläder. Regnet hade upphört, men vi hörde fortfarande åskan långt borta och hoppades att den skulle hålla sig där.

Då vi går uppför trappan till 5:e hålet tee, säger Barbro att detta är ett rikgit HIO-hål. Ja, då gör vi väl det då, säger jag lite kaxigt. Jag har honnören att slå ut och, efter en stunds funderande, tar jag min järnåtta och får till ett mycket bra slag. Bollen landar i ett bra läge på foregreen på denna svåra, sluttande green och rullar långsamt ner mot hålet. Barbro skriker: den går i, den går i! Visst gjorde den. Det blev jubel i vår boll och det kändes lite overkligt att få hämta upp bollen direkt ur hålet utan vare sig inspel eller puttar.

Både regnet och åskan upphörde och vi fick fortsätta vår runda på denna vackra bana i ett härligt sommarväder. Koncentrationen på resten av hålen blev väl kanske inte den bästa och det blev mycket skratt och flams och vi hade, som vanligt, väldigt roligt.

Champagne hade jag hemma, så efter dusch i klubbhuset och snabbt inköp av lite matvaror, så kunde vi fira hemma hos mig i Stenungsund med både champagne och god mat.

Hela kvällen ösregnade det ute!

Vädret vid tillfället var:

Det var en tryckande varm dag. Strax innan vi skulle starta, började det att regna och vi kunde på avstånd höra åskan mullra.
HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO