HIO gjord på Haninge Golfklubb

Info om slaget
Göran Hartzell, från
Klubb: Haninge Golfklubb
Datum: 2003-07-16
Klubba: Trä 7
Bana: Blå/Gul slinga
Hål nummer: 6
Par: 3
Längd: 141

Göran Hartzell slog slaget!

Vi är 4 "grabbar" som spelar bästboll/sämstboll i 3-5 matcher.Vinnarna erhåller en valfri tröja från golfklubben.Den 16 juli gick matchen på Haninge. Mitt lag hade förlorat första matchen och nu gällde det. Vi låg under med 3-o när vi kom till det knepiga 6:e hålet på blå slinga. Hålet är ca 145 m med ett grymmt vatten hinder som avslutas med en 1,5 m palisad. Flaggan stod ca 4 m från palisaden. Jag väljer min säkra träsjua. Peggar upp och intalar mig att inte tai,titta på bollen etc. Pang ser bru, men klarar den vattnet. Vi ser att den landar men inget mer. Min partner lägger sig 1 meter från hål fullt synlig.
När vi närmar oss green ser jag ingen boll. Var är den? Titta i hålet kommenterar grabbarna. Och ett vilt tjut får spelet att avstanna på närliggande hål . HIO var ett faktum! Otroligt! Vilken röta eller Jaa där satt den! Fram med kamran vild krigsdans till jag inser att detta blir inte billigt! Men vad göra. Att tillsamman med sina bästa golfpolare få göra det alla golfare drömer om måste ju firas.
Hur matchen gick? Vi förlorade så det ekonomiska utfallet blev avsevärt. Hemkörningshjälp fick rekvireras men jag lever fortfarande på den känslan. Det är inte möjligt! Jag gjorde det !
Göran Hartzell
PS: Vi är bara tre som gjort HIO på detta hål sedan banan invigdes 1992 DS

Vädret vid tillfället var:

Lätta moln ca 20 grader vind från vänster (NV) ca 3 m/sek
HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO