HIO gjord på Österhaninge Golfklubb

Info om slaget
Per Gynther, från
Klubb: Österhaninge Golfklubb
Datum: 2003-05-27
Klubba: Järn 5
Bana: Husby
Hål nummer: 5

Per Gynther slog slaget!

Den 27/5 7 strålande sol och ganska stark vind gick vi ut på Österhaninges numera utmärkta bana. Spelet flöt på ganska bra och framme vid banans första korthål, 173 m från gul tee, hade vi ryggen i vinden. Har alltid tyckt att detta hål är ett av banans sämre. Inga svårigheter förutom att det är långt.Bunkrar, vatten eller träd saknas.
Tvekade mellan järnfemman och fyran. Valde dock den senare med ambitionen att slå ett ganska lugnt slag. Kände direkt att träffen var bra och att den kan bli lång. Bollen slog ned på green och efter en "snabb" studs var den borta. Bollen hade utan att träffa flagg studsat en gång och landat direkt i hål. En decimeter till höger eller vänster och bollen hade varit för lång! En overklig känsla där jag glömmer bort att jubla, men sträcker armarna i vädret i triumf, fyller kroppen.Känslan av eufori håller i sig ,inte bara på vägen fram till hål, utan sitter i fram till åtminstone dagen efter.
Medans kompisarna pitchar & puttar hinner jag ringa ett par samtal för att meddela omvärlden händelsen.
Idag kommer jag inte att tveka att kedja fast mig vid green om ägare till banan beslutar sig för att förändra hålet.När man peggar upp på tee är det numer lätt att inse att det är banans mest fulländade hål!

Vädret vid tillfället var:

Strålande sol, blåsigt.
HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO