HIO gjord på Djursholms Golfklubb

Info om slaget
Erik Zettergren, från
Klubb: Djursholms Golfklubb
Datum: 2002-08-23
Bana: DGK 18
Hål nummer: 11

Erik Zettergren slog slaget!

Det var en blåsig augusti dag 2002. Det var dags för den årliga 8 byggare golfen.(tävling för min far och hans gammla studie kompisar) Stressad som f**n eftersom jag spelat semifinal i klubbmästerskapen i tennis kom jag sent. Alla på plats jag sist. Öppnar med att slå bort en boll på första var tvungen att strecka hålet. Första nio var nästan som jag inte hade spelat på flera år. kom in efter nio hål och 12 poäng..... inte bra låg sist i tävlingen. På 10:an lyckades jag skrapa ihop 2 sköna poäng. Sen kom den efterlängtade korven!! Dags för utslag på 11:an, mätt och nöjd efter korven la jag upp min boll på tee. Ett kort-hål som är ca 165m uppför, 2 bunkrar framför, flaggen gömd 3 m bakom den högra bunkern, Blåste lite vänster, Jag slog min järn 7:a precis som jag hade tänkt mig, mitt imellan bunkrarna, låt vinden ta den lite till höger mot flagg, sen lite backspinn så jag slipper tänka på bunkrarna. Min tävligs kamrat sa: Den blev helt perfekt, den måste ligga i koppen,(Man såg inte hålet eftersom det var uppför), Jag sa: ligger den i koppen lovar jag att bjuda på champange resten av helgen!!! Vi gick upp till green och det enda jag såg var mitt nedslags märke 1 m bakom flagg, ingen boll. Det började pirra ordenligt i magen. Medans jag gick fram till hålet visste jag att den låg där. Jag hade väl ett sånt där nöjdt leende på mina läppar. Och mycket riktigt där låg den fint i hålet.
Glädjen blev självklart ett stort vrål och en massa hoppande så att min flickvän Susanna skulle se mig. Resten av rundan gick på bara ångorna av mitt hio, jag gick sista nio på 23 pinnar och slutade på 35 pinnar och vann tävlingen.
Som tur va skulle min tävlings kamrat hålla i en svensexa dan efter så det blev bara 2 flaskor som jag var tvungen att punga ut.
Men slutet gott allting gott.

//Erik

Vädret vid tillfället var:

Molnigt men varmt, 25 grader, blåste 4-5 m/s
HIO-SHOPEN SÖK EFTER GJORDA HIO SEMIFINALERNA ANMÄL HIO